Boala parodontală este o afecțiune comună care ne poate afecta din copilărie până la bătrânețe. Procentul persoanelor care suferă de boli parodontale a crescut și se estimează că este de aproximativ 80%.
Cea mai frecvent întâlnită este parodontita marginală cronică profundă, care afectează pacienții adulți. Aceasta poate apărea și la alte vârste și are o evoluție lentă care duce la simptome nedureroase care apar târziu în viață - în jurul vârstei de 40-45 de ani, când este deja un stadiu avansat pentru această afecțiune.
Care sunt primele simptome a bolii parodontale?
Cel mai bun mod de a evita aceste probleme este menținerea unei bune igiene dentare în cabinetul stomatologic. În cazul în care medicul dentist observă semne de boală parodontală (inflamație a gingiilor), atunci vă poate îndruma pentru tratament de la un specialist care se ocupă în mod special de această afecțiune.
Cum putem preveni bolile parodontale?
Acest protocol asigură sănătatea gingiilor dumneavoastră, care își vor menține culoarea roz deschis și aspectul ferm, prevenind sângerările.
În același timp, structurile parodontale profunde își mențin integritatea și oferă dinților un suport stabil în osul maxilar.
Prin nerespectarea acestor proceduri preventive, bolile parodontale (parodontoza) se instalează și evoluează. În urma ignorării semnelor bolii parodontale, aceasta poate evolua, impunându-se astfel măsuri terapeutice mult mai complicate și diversificate.